Primii pasi pentru o afacere online de succes

Specialistii in educatie financiara sunt de parere ca a avea un serviciu stabil nu este niciodata de ajuns. Pentru ca un om sa se bucure de confortul financiar pe care si-l doreste si totodata sa aiba si satisfactia realizarii si implinirii profesionale, aceasta trebuie sa dea curs unei afaceri. Fie ca iti doresti o afacere ambitioasa sau una mai micuta, la baza oricarui business trebuie sa se afle pasiunea si dragostea pentru un anumit domeniu.

promovare afacere online

Business-urile din offline se adreseaza unui public restrans, cel mai probabil vei vinde doar in orasul sau localitatea in care locuiesti. In cazul unui business online, te adresezi tuturor romanilor, asadar nu exista limite, ingradiri sau bariere. Internetul te conecteaza cu intreaga lume. Afacerile online sunt cele mai rentabile. Investitia este minima, iar succesul este aproape garantat.

Iata cateva idei de afaceri la domiciliu care au o rata de succes foarte mare, profitul fiind pe masura muncii si a eforturilor depuse: blogging-ul, serviciile de marketing si publicitate, consultanta financiara, productia de cosmetice naturale, realizarea de produse handmade, trainer pe dezvoltare personala, profesionala si/sau spirituala, meditatiile, magazinele online, serviciile de corectare si editare, traducerile si asa mai departe.

De ce ai nevoie pentru a demara un business online de succes? De un site perfect! De o prezenta in online potrivita!

Ai o multime de posibilitati si oportunitati. Internetul este cea mai sigura si mai accesibila cale spre lumea afacerilor. Afla care este pasiunea ta cea mai mare si da startul unei afaceri online de succes. Intreaba-te ce iti place cel mai mult sa faci si ce stii sa faci cel mai bine si indeplineste-ti visul. Poti deveni antreprenor mai repede decat ti-ai imagina si investind mai putin decat crezi.

Iata care sunt primii pasi pentru o afacere online de succes:

  • Achizitioneaza un domeniu. Platformele gratuite ca wordpress si blogspot sunt potrivite pentru hobby-uri, NU pentru afaceri. Asadar, URL-ul afacerii tale trebuie sa fie sub forma: NumeAfacere.ro sau poti opta pentru extensiile .com, .eu, .org, .net, .info, .biz si asa mai departe. Exemplu: www.bavali.ro.
  • Cumpara serviciul de hosting potrivit afacerii tale. Cea mai ieftina varianta de gazduire web nu este neaparat si cea mai buna. Alege un pachet de gazduire care sa corespunda cerintelor site-ului tau. Fara un hosting bun nu se poate crea un site pe masura.
  • Creaza un site perfect functional. Daca te pricepi sa faci un site, fa-l. Insa ai grija, nu este de ajuns sa instalezi o tema wordpress si gata, ai terminat. Trebuie sa-i faci setarile ca la carte, sa alegi o tema cu design responsive si neaparat sa-i faci site-ului SEO OnPage. Website-ul tau trebuie sa arate bine, sa poata fi accesat de pe orice dispozitiv, sa se incarce repede si sa fie structurat astfel incat vizitatorul sa poata identifica cu usurinta informatia, produsul sau serviciul care il intereseaza. In plus, site-ul trebuie sa se plieze pe regulile Google. In functie de aceasta compatibilitate cu motoarele de cautare, website-ul tau are sau nu sanse sa ajunga pe prima pagina in topul celor mai relevante rezultate pe anumite cuvinte cheie.
  • Fa-ti o adresa de e-mail business. Ei bine, adresa de e-mail este o dovada de profesionalism. Nu-ti poti contacta clientii sau partenerii de pe o adresa de e-mail marca yahoo sau gmail. E-mail-ul tau trebuie sa fie sub forma [email protected]. Exemplu:[email protected]. Pachetul de hosting iti ofera, printre altele, si adrese de e-mail. Asadar, daca lucrezi in echipa, gazduirea vine la pachet si cu un numar de adrese de e-mail pe care le poti personaliza oricum doresti.
  • Fii prezent pe retelele de socializare. Pai daca tot ai o afacere in care crezi, fa-o cunoscuta. Consolideaza-ti imaginea pe retelele de socializare si asigura-te ca business-ul tau are pagina de Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Pinerest, Instagram, Tumblr, Youtube, etc.. In functie de nisa afacerii tale, poti opta pentru 2-3 retele sau iti poti face conturi pe toate retelele sociale. Ideal ar fi sa ai o afacere care sa fie omniprezenta pe internet. Cu cat afacerea ta se bucura de o comunitate de urmaritori/fani mai mare, cu atat rata de succes creste.
  • Publicitate. Publicitate. Cea mai buna, mai eficienta si mai rentabila forma de promovare este optimizarea SEO. Daca vrei sa vinzi si vrei sa o faci pe picior mare, atunci trebuie sa achizitionezi servicii de optimizare SEO. Optimizarea SEO, video marketing-ul si social marketing-ul sunt cele 3 arme invincibile pentru o afacere online de succes.

Asadar, ce afacere ti-ar placea sa conduci?

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]
Site Web Personalizat: Povestea Afacerii Tale în ONLINE !
Pregătește-te pentru Succes: Beneficiaza de un Site Web GRATUIT. Doar 3 locuri rămase pentru site-uri GRATUITE luna aceasta! Profită acum!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec