Cât de mult afectează un site Black Hat SEO, aceasta este o întrebare foarte bună! Vrei să afli răspunsul? Te invit să citești articolul!

SEO reprezintă întregul set de acțiuni pe care le întreprinzi pentru ca Google să-ți descopere site-ul și să ți-l poziționeze pe prima pagină în căutări pentru anumite cuvinte cheie.

Optimizarea pentru motoarele de căutare se poate realiza utilizând trei strategii: White Hat SEO, Grey Hat SEO și Black Hat SEO.

White Hat SEO reprezintă strategia prin care specialistul SEO respectă întru totul recomandările și condițiile Google. Identificarea site-ului de către Google se realizează natural și ușor, însă obținerea unei poziții pe prima pagină în căutări nu este deloc o treabă care să fie îndeplinită bătând din palme. Acest proces durează cel mai mult dintre toate, însă este și cel mai sigur, este complex și lipsit în totalitate de riscuri.

Grey Hat SEO reprezintă strategia prin care specialistul SEO combină White Hat SEO cu niște acțiuni specifice pentru a manipula rezultatele căutărilor în Google, astfel încât site-ul promovat să câștige o poziție cât mai bună în indexările Google pe anumite cuvinte cheie. Grey Hat SEO este folosit cel mai des de specialiști, însă prezintă și anumite riscuri.

Black Hat SEO reprezintă strategia prin care „specialistul SEO”, și nu întâmplător pun între ghilimele, folosește metode ilegale și EXTREM de riscante pentru a obține rezultate bune în căutările Google pe anumite cuvinte cheie. Ei bine, asta înseamnă să vânezi succesul pe termen scurt, să obții o poziție excelentă în rezultatele Google, însă numai temporar. Acesta este cel mai riscant mod de a promova un site.

Google detectează imediat strategiile de promovare, iar atunci când cineva încearcă să-l manipuleze sau îi încalcă regulile, principalul motor de căutare elimină site-ul promovat din indexări pentru anumite cuvinte cheie sau pentru TOATE cuvintele cheie. Așadar, acesta este cel mai mare coșmar al unui specialist SEO și cel mai sumbru scenariu.

black hat seo

Pentru a te asigura că nu vei deranja Google cu strategia ta de promovare și nu îi încalci condițiile atunci când plătești pentru promovarea SEO și cumperi o mulțime de link-uri către tine, ai grijă ca acele link-uri să fie nofollow sau dacă sunt dofollow, să alternezi ancorele link-urilor sau să folosești numele companiei drept ancoră. În plus, ar fi bine ca aceste recomandări să vină de la site-uri care să aibă legătură cu domeniul tău de activitate și/sau au o autoritate bună în Google. Ideal este să distribui materialele de promovare pe rețelele de socializare pentru a convinge Google că tu reprezinți o companie de interes public și/sau un subiect viral. Cu cât faci aceste lucruri să pară cât mai naturale, cu atât șansele de succes sunt mai mari.

Prin White Hat pur folosești DOAR link-uri nofollow și astfel dovedești că nu urmărești cu lupa o poziție mai bună în Google pe anumite cuvinte cheie. Reclama ta se adresează consumatorilor, nu și motoarelor de căutare. Practic White Hat este o metodă care ajută mai mult la brand awareness și mai puțin din punct de vedere SEO.

white hat seo

Când folosești Grey Hat SEO, lucrurile se pun în mișcare destul de rapid, însă după cum spuneam, există și niște riscuri la mijloc. Riști penalizarea automată sau manuală, după caz.

Specialiștii SEO se confruntă cu penalități mici și penalități mari. Penalitățile mici vin la pachet cu pierderea unor poziții în rezultatele căutărilor Google sau neindexarea site-ului pe un anumit cuvânt cheie – cel pe care l-ai uzat folosindu-l ca ancoră pentru o mulțime de backlink-uri. Când ai primit o penalizare mare, înseamnă că ți-ai pierdut pozițiile în rezultatele Google pentru toate cuvintele cheie sau site-ul tău a fost scos complet din indexări. Asta înseamnă că ai folosit Black Hat SEO și prin urmare vei suporta consecințele.

Grey Hat este reprezintă o scurtătură către White Hat. O scurtătură care, practic, poate să dureze și 6-18 luni. Toți specialiștii SEO încep promovarea unui site cu Grey Hat, apoi când site-ul a obținut pozițiile dorite, menținerea și consolidarea se realizează cu White Hat. Într-o lume în care promovarea este obligatorie pentru a vinde, Grey Hat este calea cea mai rapidă pentru succes.

Alege „pălăria” corectă și începe promovarea chiar acum!

Cere o ofertă SEO sau un audit SEO gratuit la adresa de e-mail [email protected] sau la numarul de telefon 0745.380.227.

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]
Site Web Personalizat: Povestea Afacerii Tale în ONLINE !
Pregătește-te pentru Succes: Beneficiaza de un Site Web GRATUIT. Doar 3 locuri rămase pentru site-uri GRATUITE luna aceasta! Profită acum!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec