Optimizarea SEO onpage si importanta ei in promovarea site-ului

O procedura profesionala de optimizare SEO onpage se bazeaza pe un cumul de actiuni indreptate asupra continutului unui site, indiferent cate pagini contine acesta, cu scopul de a le manevra in asa fel incat sa se obtina o pozitie de afisare cat mai inalta in pagina cu rezultatele cautarii dupa un cuvant sau o expresie cheie.

In esenta utilizatorul de internet ce este interesat in achizitionarea unui serviciu sau a unui produs este de cele mai multe ori atras in a accesa primele rezultate gasite de motorul de cautare, iar daca site-ul tau se regaseste intre acestea se poate spune ca scopul a fost atins ca urmare a metodelor si tehnicilor de optimizare seo onpage prin care site-ul tau a fost imbunatatit.

Fiecare motor de cautare detine propriul algoritm cu ajutorul caruia viziteaza si citeste contintul unui site. Chiar daca Google este cel mai des utilizat, nu trebuiesc neglijate nici celelalte site-uri care pot fi accesate pentru cautare, iar acest lucru inseamna ca optimizarea trebuie sa fie facuta incat sa cuprinda raspunsuri adecvate pentru fiecare in parte.

optimizare onpage

Motorul de cautare urmareste si pune in aplicare propriul algoritm si realizeaza clasamente in functie de mai multe criterii pe care le trece in revista. Aceste criterii se refera in primul rand la codul sursa ce reprezinta baza software cu care a fost conceput site-ul, pentru ca mai apoi sa fie interesat sa verifice structura continutului ce este formata din text, imagini sau clipuri video. Dupa toata aceasta verificare site-ul tau va primi un punctaj in functie de calitatea, cantitatea, unicitatea si relevanta informatiilor gasite, astfel algortimul indicand care este pozitia in pagina de cautare.

Orice amanunt este important pentru ca asemeni site-ului tau, a domeniul de activitate cu care ai intrat in spatiul online, sunt mii sau chiar sute de mii de propuneri ale concurentei. In lipsa acestor proceduri de optimizare SEO onpage sansa de promovare a site-ului este redusa iar accesarea sa va fi in cel mai bun caz conjuncturala.

Actiunea in sine consta in expertiza unui programator profesionist care va sti cum sa actioneze asupra paginilor site-ului incat continutul si structura lor sa raspunda optim la fiecare verificare facuta de algoritmul de cautare. S-ar putea crede ca este suficient ca spre site sa existe multe recomandari venite dinspre alte site-uri, adica link-uri care conduc catre paginile tale. In realitate aceasta situatie este benefica doar in masura in care pagina la care se ajunge raspunde corect la intrebarile software pe care le pune algortimul de cautare. Robotul cautator va trebui sa identifice in pagina daca exista acele elemente de continut care justifica trimiterea care a fost facuta prin acel link. Daca sunt gasite, atunci robotul puncteaza pozitiv si indexeaza pagina corespunzator, iar in caz contrar acelasi robot va considera ca link-ul spre pagina ta este unul abuziv, unul care a incercat sa induca in eroare algoritmul prin fortare sau chiar cumparare. In aceasta situatie munca de promovare prin link-uri va inregistra un prim esec, chiar daca ea a fost realizata corect, pentru ca a fost omis serviciul de optimizare SEO onpage, iar robotul de cautare va penaliza in consecinta pagina prin trimiterea sa spre baza listei cu rezultate ale cautarii.

optimizare

Observand toate aceste necesitati si in special complexitatea lor se poate spune ca merita sa lasi in seama profesionistilor grija corelarii tuturor informatiilor care sunt deja incluse sau vor fi incluse pe site-ul tau. O comunicare eficienta intre aceste informatii, inclusiv o cumunicare perfecta intre paginile site-lui va deveni o sursa stabila si credibila pentru motoarele de cautare care vor aprecia in consecinta fiecare informatie.

Pe buna dreptate te poti intreba daca site-ul tau are nevoie de promovare SEO, de ingrijire metodica si specializata. Raspunsul il poti afla tot din partea unei firme specializate care iti ofera din start un prim beneficiu – auditarea SEO gratuita pentru site-ul tau, lucru care iti va arata care sunt elementele deficitare si cum se poate actiona pentru aducerea lor la un nivel optim.

Share This Post!

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]
Site Web Personalizat: Povestea Afacerii Tale în ONLINE !
Pregătește-te pentru Succes: Beneficiaza de un Site Web GRATUIT. Doar 3 locuri rămase pentru site-uri GRATUITE luna aceasta! Profită acum!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec